Aangepastlezen.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Lezen kan altijd

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking (bijvoorbeeld dyslexie)? Dan biedt Aangepast Lezen de uitkomst. Bij Aangepast Lezen kunt u onder andere terecht voor:

De boeken, kranten en tijdschriften in de door u gewenste leesvorm zijn eenvoudig te bestellen en ontvangt u ofwel met de post of via internet. Om boeken, kranten en tijdschriften in een aangepaste leesvorm te kunnen bestellen kunt u zich gratis bij Aangepast Lezen inschrijven.

Nieuws

 • Dirk Weber wint Thea Beckmanprijs

  De prijs voor het beste historische jeugdboek is uitgereikt aan Dirk Weber voor De goochelaar, de geit en ik, een uitgave van Querido.

   
 • iOS 8 en de Daisylezer app

  Gebrukers van VoiceOver kunnen in de app het downloaden starten vanuit de detailpagina van het boek, de krant of het tijdschrift.

   
 • Forumdiscussie kranten en tijdschriften

  Bent u geabonneerd op kranten en/of tijdschriften en lijkt het u interessant om van gedachten te wisselen met voorlezers en samenstellers van de bladen? U bent van harte welkom!

   
 • Troonrede 2014

  De 200ste Prinsjesdag. De Troonrede van dit jaar is gratis te bestellen bij afdeling Klantencontact.

   

Voeljeboekje en JumboLetter

Stichting Aangepast Lezen heeft er twee nieuwe producten bij, namelijk Voeljeboekje en JumboLetter.

Voeljeboekje is een voelboekje dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een visuele beperking in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Hiermee kunnen kinderen al lezend en voelend de wereld om hen heen op speelse wijze ontdekken.

JumboLetter is een boek met een grote letter (.24), zwart-wit print in a4 formaat, speciaal ontwikkeld voor (zeer) slechtziende kinderen van 6 tot 14 jaar. Hiermee kunnen de kinderen genieten van actuele jeugdboeken in grote letters en oefenen met technisch lezen.

Ga voor meer informatie naar www.voeljeboekje.nl en www.jumboletter.nl